Screenagers, het is de generatie die volledig opgroeit in het digitale tijdperk. Ze zijn hartstikke handig met technologie en het internet en veel van hun vrije tijd brengen ze door achter een scherm van laptop, mobiel of tablet. Gebruiksaanwijzingen hebben ze niet nodig, het is even kijken en ze weten hoe het werkt. Apps als Insta, Snapchat en Whatsapp gebruiken ze moeiteloos door elkaar, echte multitaskers. Nog leuker is gamen: #Fortnite# een hoop gevloek, geraas en getier komt met regelmaat voorbij. Ze zijn mondig, creëren hun eigen zijn en hebben onderling een eigen taaltje onderling. Het liefst zitten ze achter hun scherm.
Het dagelijks langdurig gebruik van G-netwerken is voor niemand goed. De straling heeft invloed op geheugen, gedrag en gehoor. Het kan hoofdpijn, slaapproblemen, stress, nek- en rugklachten veroorzaken.
De invloed van ouders op het gebruik van telefoon en tablets is van groot belang. Ik hoor regelmatig dat er afspraken zijn rondom het gebruik van telefoons tijdens het avondeten, even een half uurtje samen zonder het gebruik of aanwezigheid van telefoons. Toch wordt er vaak een uitzondering gemaakt als er tijdens het eten een telefoon van een ouder gaat,
Heeft het gebruik van digitale apparaten ook invloed op het gedrag en de ontwikkeling van screenagers? Het effect van straling door het dagelijks gebruik van beeldschermen is er ongetwijfeld. Maar we leven nou eenmaal in een tijdperk waarin het niet gebruiken van digitale apparaten bijna onmogelijk is, dus hoe pak je dat aan? Het lijkt zeer zinvol om hierover afspraken te maken. Bekijk onderstaand filmpje maar eens.
0 Reacties