+31 6 20 44 20 72 info@tienercoaching.com
Home » Blog » Tienermaatschappij » School ’s Cool

School ‘s Cool

door | 31 jan, 2019 | Tienermaatschappij

Regelmatig loop ik over straat in het multiculturele Amsterdam. Vaak spelen er kinderen op voetbalveldjes of in het park. Met sneeuw vliegen de sneeuwballen om je oren. Lekker buiten lol maken. Soms verlang ik dan wel eens terug naar mijn eigen kindertijd. Zonder zorgen kunnen doen een laten waar je zin in hebt. Vooral heel veel plezier hebben. Maar school is toch echt iets waar een kind vaak niet onderuit komt. En wat nou als jouw kind het moeilijk vindt op school? Omdat jouw kind moeite heeft met rekenen, lezen of taal. Jij als ouder niet kan helpen omdat je aan het werk bent of zelf niet in Nederland op school hebt gezeten. Misschien moet jouw kind vaker nablijven op school omdat het niet luistert naar de leerkracht of omdat het de boel op stelten zet.

Dit is zo dankbaar en leuk.

Naast het managen van mijn coachpraktijk Tienercoaching, ben ik mentor van School ‘s Cool. Sinds 2015 begeleid ik gedurende een jaar een pupil die extra hulp kan gebruiken. Welke hulp nodig is wordt aangegeven vanuit school. In overleg met de ouders en de pupil werken we samen aan de algemene ontwikkeling, rekenen, taal en begrijpend lezen. Maar ook hoe maak je huiswerk, wanneer moet ik beginnen met leren, hoe maak ik een boekverslag of wat vertel ik bij een spreekbeurt. Iedere week kom ik bij mijn pupil thuis. Lekkere snacks uit diverse culturen komen voorbij om van het extra uurtje een speciaal moment te maken.

Zelf leer ik een hoop over de cultuur en gewoonten van de ander. Super leuk want op deze manier leer je van elkaar. Samen met de pupil werken we ook aan het zelfvertrouwen, eigenwaarde en een positieve mindset door het doen van oefeningen. Een aantal keer per jaar doen we een uitje binnen Amsterdam, naar iets van zijn of haar keuze. Dit vinden ze geweldig. Je ziet je pupil ontwikkelen en groeien.

Ze stralen zelfvertrouwen uit en zijn trots op wat ze hebben bereikt omdat er ook de ruimte is om te ontwikkelen. De schoolresultaten verbeteren en de pupil leert vooral te vertrouwen op zichzelf en fouten te maken om te kunnen groeien. Het allermooiste is als je pupil na een jaar zegt, wow wat heb ik veel geleerd en wat was het leuk!

 

Over Pauline de Boer

Met mijn enthousiasme, passie, luisterend vermogen en sensitiviteit laat ik tieners zelf ontdekken wie ze echt willen worden.

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin